Likovna kolonija v Pineti

Objavljeno dne

Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 8. do 17. junija 2022 v Domu paraplegikov v Pineti pri Novemgradu pripravili tradicionalno poletno likovno kolonijo »Istrsko poletje 2022«. Naši likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno, akvarelu, risbi s svinčnikom in ogljem ter lesorezu.
Pod obnovljeno senčno streho, katero so že naslednji dan preizkusile trdnost debele kaplje dežja in padajoči borovi češarki, so na terasi doma nastale značilne upodobitve obalne pokrajine, tihožitja, portretov in tudi barvnih nanosov, ki spominjajo na abstrakcijo ter izdelkov iz lesa.
Povabilu so se odzvali tudi učenci OŠ Simona Jenka iz Kranja in njenih podružničnih šol. Vodja likovne kolonije jih je seznanil kaj je paraplegija in tetraplegija, kateri so najpogostejši vzroki zanju in s čim se ukvarjajo. Učenci so poizkusili risati in pisati s svinčnikom v ustih. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili slikarji, ki slikajo s čopičem v ustih n so tudi člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK). Vsako jutro pa jih je prebujala nežna glasba akustične kitare izpod prstov Ljudmile Turk.
Na koloniji so nova dela ustvarjali: Jožica Ameršek, Anka Vesel, Lučka Vučko, Ljudmila Turk, Petrovčič Nina, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek, vodja likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik in slikarjiki slikajo z usti Dragica Sušanj, Benjamin Žnidaršič in Vojko Gašperut.
Za dobro počutje slikarjev so poskrbeli: Darja, Ivanka, Igor, Albin in Roko, posebno pa Marvin, ki  je vedno s svojo kulinarično spretnostjo pripravil okusne obroke.
Likovno kolonijo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije s sofinanciranjem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in donacijo CČN Domžale – Kamnik.

test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi