Likovna kolonija v Semiču

Objavljeno dne

V Domu paraplegikov v Semiču so se med 21. in 27. oktobrom 2019 na jesenski likovni koloniji “Istrska jesen” zbrali slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Pod mentorskim vodstvom slikarja Rasa Causeviga in grafika Jožeta Potokarja  Cvrča so se likovniki izpopolnjevali v akrilu in olju na platno. Benjamin Žnidaršič

Pokrajina jih je za ta čas v prijetno toplem in sončnem vremenu kar sama zvabljala in dobesedno izzivala, da so s čopiči in lopaticami nanašali barve na platna. Nastale so prečudovite slikarske upodobitve pokrajine in tihožitij v celotnem spektru jesenskih odtenkov. Likovna kolonija je bila deležna obisika učencev novomeške in tamkajšnje osnovne šole. Šolarjem so predstavili svojo invalidnosti in jim prikazali svoje ustvarjanje, še posebej pa slikarje, ki slikajo z usti.

Željko VerteljLikovno delo Borisa Štera Občini Semič
Boris Šter, član Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije, je Občini Semič podaril svoje likovno delo. Njegova slika, ki jo je prevzela županja Polona Kambič, bo krasila poročno dvorano v Muzejski hiši SemičV Muzejski hiši, ki so jo odprli ob praznovanju občine Semič, se nahaja Vinogradniška zbirka, Krajevna zbirka »Semič v dvajsetih slikah« in Center narave Bele krajine. Muzej je v celoti prenovljen in dostopen osebam na invalidskih vozičkih.
Županja je ob tej priložnosti Likovni sekciji Zveze paraplegikov Slovenije podelila zahvalo za podarjeno umetniško delo.
Likovne kolonije so se udeležili: Jožica Ameršek, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Klara Milavec, Damjan Rogelj, vodja likovnikov Metod Zakotnik in  in Ivan Regoršek, ki se je prvič udeležil likovne kolonije. Ustvarjali so tudi slikarji, ki slikajo z usti – Dragica Sušanj, Benjamin ŽnidaršičŽeljko Vertelj (člani VDMFK)e. Za dobro počutje slikarjev so skrbele Ivanka, Nežka, Klavdija, Darja in Zuza. Za pravega mojstra peke kostanja pa se je na koloniji izkazal Miran Jernejšek.
Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi