MOTIVACIJSKO SREČANJE V VRTCU V STAREM TRGU PRI LOŽU

Objavljeno dne

20180418 095617Benjamin Žnidaršič je v okviru projekta “Skupaj zmoremo več” 18. aprila 2018 obiskal vrtec “Polhek” v Starem trgu pri Ložu, z 20180418 100225namenom, da tudi otroški populaciji predstavi pojem drugačnosti. S svojo zgodbo in slikanjem je otroke prepričal, da drugačnost ni nekaj, kar bi se morali bati. Vstop invalida v vrtec je bil za otroke pomemben dogodek. Ob tem so se otroci srečali s številnimi novimi vprašanji, vtisi in doživetji. Za mnoge je prvič, da so se srečali z invalidnostjo.

Otroci se ob vstopu gosta v vrtec odzovejo različno. Nekateri se hitro prilagodijo novemu okolju in neznanim ljudem, drugi imajo običajne prilagoditvene težave. Vsi ti pojavi pa so pri večini otrok le prehodni in navadno hitro minejo. S pravilnim pristopom praviloma invalide sprejmejo z nekim socialnim čutom. Ko otrok vidi, da se sproščeno in naklonjeno pogovarjaš z vzgojiteljico, mu pomagamo, 20180418 100711da se bolje počutil in zaupa.20180418 102359

Tako privre na plano otroška domišljija, ki otrokom pomaga do rešitev in niso potrebne domiselne oblike seznanjanja z drugačnostjo, saj si jih otroci ob igri kar sami sproti izmišljujejo.

Sredstva za projekt Skupaj zmoremo več je zavod Ars viva pridobil na javnem pozivu LAS Notranjska za sofinanciranje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

  

»Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

test test test test test test test

Deli z ostalimi