Na OŠ Prestranek

Objavljeno dne

Na OŠ Prestranek smo 19. junija 2019 predstavili življenje invalidov, Srečko Petkovšek Valter Mahne in Benjamin Žnidaršič. Uvod pogovora z osnovnošolci smo začeli s filmom Zgodbe o volji in moči. Film prikazuje vsakdanje življenje invalidov. Ob filmu so se otroci lažje vživeli v vlogo invalida in spraševali o posebnostih takšnega življenja.

Da se marsikaj da, če ima človek le voljo in je vztrajen, dokazujejo tetraplegik slikar Benjamin Žnidaršič. Prav tako je otroke s svojo zgodbo navdušil Srečko Petkovšek. Valter Mahne pa je razložil otrokom življenje tetraplegika, proces rehabilitacije in kako se je naučil voziti avto. To jim je v drugem delu tudi demonstriral.

Po pogovoru smo se razdelili v dve skupini. Ena je z Benjaminom slikala z usti. Otroci so bili navdušeni nad dejstvom, da prvič slikajo z usti in lahko z usti pišejo in likovno ustvarjajo. Druga skupina pa se je na invalidskih vozičkih pomerila v spretnostni vožnji. Obenem pa so na košarkarskem igrišču poskušali z meti na koš iz invalidskega vozička.

Delavnica je dosegla svoj namen in na preprost način predstavila to, kar so včasih skrivali pred javnostjo in se invalidnosti sramovali.

test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi