Nika in Juša uspešni na likovnem natečaju

Objavljeno dne
Petek, 24.06.2022. Na Koroški Beli doni Zdravljica. Na Svetinovem dvorišču nasproti Kulturnega hrama na Koroški Beli je Pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora na najlepši način začel svoj koncert ob odprtju razstave nagrajenih slik, ki so nastale na 2. Likovnem natečaju Branka Čušina. Skoraj enourni koncert je minil prehitro. Bi jih še kar poslušal in poslušal.
Ravno prav ”začinjen” nagovor je bil lep uvod k sami razglasitvi rezultatov in podelitvi Čušinovih zlatih, srebrnih in bronastih čopičev in Zahval. Na natečaju je sodelovalo kar 200 likovnih ustvarjalcev. Pohvalno je, da ta natečaj poskuša pritegniti čim več otroških in mladinskih ustvarjalcev. 66 jih je bilo tako v otroški konkurenci do 5. razreda OŠ, 58 v mladinski od 6. do 9. razreda, 44 srednješolcev in 32 v odrasli konkurenci. Tokratna tema je bila Rože letnih časov.
Na natečaju sta sodelovali tudi moji vnukinji Juša in Niki, sicer članici Ars Vive. Juša je v najmlajši konkurenci za sliko Šopek prejela Zahvalo, Niki pa med 58-imi slikami v mladinski konkurenci za delo Vesna – boginja pomladi – srebrn Čušinov čopič.
test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi