Norčije v spalnicah Gledališča Brce

Objavljeno dne

Norčije v spalnicah je takorekoč moderna klasika angleške komediografije s sredine 70.let prejšnjega stoletja in domala stalnica zahodnih gledaliskih odrov.

Komedijo je britanski komediograf Alan Ayckbourn napisal kot odgovor na plehke farse, v katerih je pomembno le to, kdo komu greje posteljo. Dogajanje je umestil v tri zakonske spalnice, v katerih izmenjaje ali hkrati srečujemo štiri (zakonske) pare na različnih stopnjah skupnega življenja. Čeprav se zdi, da je najstarejši par po številnih letih zakona uigran, se izkaže, da je prav tako disfunkcionalen kot ostali. Komedija sicer odpira globlja vprašanja o partnerskih odnosih.

Norčije v spalnicah v postavitvih KD Brce v ospredje postavlja pojem zabave. Zabava kot žur, disco, party, hišna zabava… skratka zabava kot prostor rojevanja konfliktov, prostor ljubezni in ljubljenja, ljubosumja in varanja. Prostor, kjer se tkejo in razpadajo prijateljstva, partnerski odnosi. Prostor, kjer ob glasbi in plesu hkrati živimo in pozabljamo na srčne bolečine in zivljenjske težave.

Izvedba predstave, 27. avgusta 2022 v Gledališču Cirkl v Podcerkvi je bila kljub slabemu odzivu gledalcev izvedena z vrhunskim občutkom za igro. Paradoksalni položaj ljubezni iz katerega nastaja zmešnjava v glavah razkriva pravo resničnost odnosa ter s trem ohranja živost in komični učinek predstave. Čestitke Gledališču Brce za izvedbo. Sigurno imajo pri nas v Podcerkvi drugič v večjem številu gledalstva še kaj za pokazati.

test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi