Obisk gojencev VDC Planina

Objavljeno dne

V 21. novembra so Zavod Ars Viva obiskali gojenci Vzgojno varstvenega centra Planina. Benjamin Žnidaršič jim je predstavil dejavnost zavoda. Skozi življenjsko zgodbo pa jim je predstavil pobiranje in padanje v različnih življenjskih situacijah. Predstavil jim je, kaj počne kot invalid in kako kot tetraplegik živi v domačem okolju.Obisk gojencev Planina

Otroci so si pogledali tudi galerijo, dela narajena z usti, Be3njamina Žnidaršiča in del prostorov Zavoda Ars Viva, zatem pa so nadaljevali izlet proti gradu Snežnik. Obljubili so, da bodo prišli na slikanje z usti, ali kakšen drugi umetniški dogodek.

Aktivnosti Vzgojno varstvenega zavoda Planina so tako usmerjene za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ustanovljeni s strani države za eno skupino otrok s posebnimi potrebami – za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami so v vzgojne zavode nameščeni z odločbo o namestitvi s strani centrov za socialno delo v skladu z zakonom, ki ureja družinska razmerja, ali po sklepu sodišča.

test test

Deli z ostalimi