Otvoritev slikarske razstave Vojka Gašperuta v Zavodu Arsviva

Objavljeno dne

16. decembra 2023, je v prostorih Zavoda Arsviva potekala otvoritev izjemne slikarske razstave priznanega umetnika Vojka Gašperuta. Razstava je bila organizirana na pobudo Benjamina Žnidaršiča, ki je s svojo predanostjo umetnosti pripomogel k oživitvi kulturnega dogajanja v lokalnem prostoru.

Vojko Gašperut, znan po svoji unikatni tehniki in ekspresivnih delih, je tokrat predstavil serijo slik, ki odražajo njegovo dolgoletno umetniško pot in raziskovanje različnih motivov. Njegova dela so občinstvo popeljala skozi pestro paleto čustev in misli, saj so slike zaznamovane s prefinjeno uporabo barv in kompleksnimi kompozicijami.

Razstava je privabila številne obiskovalce, med katerimi so bili umetnostni kritiki, ljubitelji umetnosti, lokalni prebivalci ter predstavniki medijev. Dogodek je pričel Benjamin Žnidaršič, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen umetnosti in kulture v današnji družbi ter vlogo Zavoda Arsviva pri promoviranju in podpiranju lokalnih umetnikov. Poudaril je tudi Gašperutov izjemen prispevek k slovenski umetniški sceni ter njegov vpliv na mlajše generacije ustvarjalcev.

Vojko Gašperut je nato obiskovalcem predstavil svoje delo in proces ustvarjanja. V svojem govoru je izpostavil, kako se je skozi leta razvijala njegova umetniška vizija ter kako pomembno mu je izražanje skozi umetnost. Povedal je, da so razstavljena dela plod dolgoletnega dela in predanosti ter da upa, da bodo obiskovalci v njih našli navdih in spodbudo.

Razstava je bila zelo dobro sprejeta, obiskovalci pa so se zadržali v prijetnem klepetu ob ogledu slik in deljenju vtisov. Obiskovalci so pohvalili Gašperutovo mojstrstvo v obvladovanju barv in njegove sposobnosti, da skozi sliko prenese globoka čustva.

Dogodek je zaključil manjši glasbeni nastop lokalnih glasbenikov, ki je poskrbel za prijetno vzdušje in dodatno obogatitev kulturnega večera. Obiskovalci so se strinjali, da je bila razstava čudovita priložnost za srečanje z umetnostjo in umetnikom ter izrazili željo po več podobnih dogodkih v prihodnosti.

Razstava Vojka Gašperuta bo v prostorih Zavoda Arsviva na ogled še do konca januarja 2024, zato vljudno vabljeni vsi ljubitelji umetnosti, da si ogledajo ta edinstven prikaz umetniškega ustvarjanja.

test test test test

Deli z ostalimi