Razstava “Godba v času”

Objavljeno dne

Pihalni Orkester Lož, ustanovljen leta 1874, bo letos zasijal v vsem svojem sijaju, saj praznuje svojo 150. obletnico delovanja. V čast tej zgodovinski prelomnici je orkester pripravil posebno razstavo z naslovom “Godba v času”, ki bo razkrila bogato dediščino in pot orkestra skozi stoletja glasbenega ustvarjanja.

 

Slavnostna otvoritev razstave bo potekala v soboto, 4. maja 2024, ob 18. uri v Zavodu ARS Viva v Podcerkvi. Vsi ljubitelji glasbe, umetnosti in kulture so vljudno vabljeni, da se pridružijo temu izjemnemu dogodku. Kulturni program ob otvoritvi bodo skupaj z godbeniki pripravili Kolektiv AFT in Miha Razdrih, kar obeta nepozabno glasbeno doživetje.

 

Razstava “Godba v času” bo na ogled od 4. maja 2024 do 30. junija 2024 v Zavodu ARS Viva v Podcerkvi. Obiskovalci bodo imeli priložnost odkriti zgodovino Pihalnega Orkestra Lož skozi različne eksponate, fotografije, dokumente in druge artefakte, ki pričajo o pomembnosti in vplivu orkestra na lokalno in širše glasbeno okolje.

 

Pihalni Orkester Lož že od samega začetka deluje kot pomemben steber kulturnega življenja v svojem okolju. S svojim predanim delom, nadarjenimi glasbeniki in neprecenljivim prispevkom k ohranjanju glasbene dediščine si je orkester prislužil spoštovanje in naklonjenost številnih generacij.

 

Ne zamudite te priložnosti, da se poglobite v zgodovino enega najstarejših pihalnih orkestrov v Sloveniji in doživite edinstveno glasbeno izkušnjo na otvoritvi razstave “Godba v času”. Vabljeni na nepozaben sprehod skozi čas in glasbo v družbi Pihalnega Orkestra Lož!

 

 

 

 

 

 

Deli z ostalimi