Počitniški tabor Zveza Sožitje

Objavljeno dne

Počitniški tabor Zveza Sožitje

V tednu med 13. in 20. julijem je Zveza Sožitje organizirala v Youth hostlu Ars Viva v Podcerkvi Počitniški tabor. Udeleženci so bili iz različnih VDC jev iz cele Slovenije, z zmerno, težjo, težko in likovno ustvarjanjekombinirano motnjo v duševnem razvoju. Z delavnicami so se skupaj z mentorji ukvarjali z različnimi dejavnostmi. Prvi dan so sodelovali na likovnem srečanju na izviru Veliki Obrh in si ogledali staro žago ter glavni izvir Ljubljanice. Nekateri so se navdušili nad naravo, drugi nad novimi tehnologijami (virtualna resničnost, 3d tisk), tretji pa nad preprostim likovnim ustvarjanjem z slikarjema z usti Benjaminom Žnidaršičem in Željkom Vertljem. Vsak dan so dan začeli s sprehodom po naravi, čez dan pa so druženje obogatili z različnimi delavnicami. Delavnicami gline, fraktalne risbe, slikanjem z usti, izdelavo barvne polivanke, ogledali so si privatno rejo lipicancev “Pri Koščaku”, in še in še …

Sožitje se trudi na taborih spodbujati različne oblike kulturnega udejstvovanja in posledično bogatenja kvalitete življenja. Omogočajo jim predstavitev umetniških izdelkov in predstavitev rezultatov njihovega celoletnega prizadevanja na kulturnem področju. Ob predstavitvi lastnih dosežkov in sposobnosti na organiziranih kulturnih prireditvah jim omogočajo potrjevanje lastne kakovosti njihovega dela in ustvarjanja.
Program daje velik poudarek na razbremenitvi staršev z različnimi vsebinami – pogovori s strokovnjaki, neformalnim druženjem in izmenjavo izkušenj med udeleženci. V program je zajeta tudi predstavitev različnih oblik institucionalnega varstva. Zaradi zgoščenega podajanja vsebin se program vseskozi dopolnjuje z različnimi vsebinami sprostitveno-rekreativne narave.

Youth hostel Ars Viva

test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi