Podelitev ONA ON LETA 2020 in 2021

Objavljeno dne

Slovesnost Ona ali on v Jamskem dvorcu v Postojni, 11.4. v soboto je bila priložnost za podelitve in priznanja. Zbrane in nagrajence je na podelitvi priznanj Ona ali on pozdravil slavnostni govornik, predsednik republike Borut Pahor. Poudaril je, da s pozornostjo do ljudi, ki so naredili nekaj dobrega za skupnost, nagrajujemo njihovo srčnost, plemenitost, solidarnost in dobrodelnost.

Kot je dejal, skupnost v formalnem pomenu besede državno ali mednarodno, utemeljuje cela vrsta norm in predpisov. Skupnost v neformalnem pomenu besede, v človeškem smislu, pa povezujejo moralne norme, ne predpisane oblike našega medsebojnega obnašanja. Vsaka skupnost, ki želi preživeti in se razvijati, potrebuje norme obeh vrst, zato se tudi z veseljem udeleži prireditve Ona ali on. Ob letošnji priložnosti mu je  ustanovitelj  Radia 94 Sandi Curk podaril sliko, ki jo je z usti narisal tetraplegik Benjamin Žnidaršič,  se je kot pesnik, pisatelj, slikar in direktor Zavoda Ars Viva iz Podcerkve v Loški dolini.

Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Aleš Cantarutti je plaketo zbornice podelil nedavno upokojenemu direktorju podjetja ebm Papst Slovenija Joštu Rupniku. 

Kot so povedali v obrazložitvi, je poklicna pot Jošta Rupnika zaznamovana z več mejniki, ki jih lahko postavi le človek z veliko znanja in odprtosti za razvoj ter odličen vodja z zgledom, trdnimi vrednotami in spoštljivim odnosom do ljudi. Jošt Rupnik je v gospodarstvu prisoten od leta 1984, pet let kasneje je prevzel prvo vodstveno funkcijo, generalni direktor družbe Ydria Motors, ki od leta 2016 deluje kot ebm  Papst Slovenija, pa je postal leta 2001 in se po selitvi proizvodnje v Podskrajnik močno povezal z Notranjsko.

V soboto zvečer smo na slovesnosti v Jamskem dvorcu v Postojni  za leti 2020 in 2021 podelili priznanje Ona ali on, saj smo morali zaradi epidemije tudi mi odložiti vsakoletno prireditev. Že od lani vemo, da je On 2020 Ivan Simčič. V soboto pa smo razkrili še, kdo je po mnenju poslušalcev v regiji najbolj zaznamoval leto 2021. To je Dragan Babuder, profesor zdravstvene nege  s SGLŠ Postojna.

Že v prvem valu covida-19, leta 2020, se ni obotavljal. Ko so se domovi za starejše občane spopadali z epidemijo, pomanjkanjem in utrujenostjo zaposlenih,  se je s 30 dijaki odločil, da jim priskoči na pomoč. 31 maturantov zdravstvene nege pa se  je pod njegovim mentorstvom lani novembra in decembra spet odločilo pomagati – oskrbovali so paciente v Bolnišnici Sežana in razbremenili zdravstveno osebje. Zgodovinar Ivan Simčič, kustos iz Pokrajinskega muzeja Koper je še posebej neumoren raziskovalec dediščine domačega ilirsko bistriškega območja.  Ivanu Simčiču ste poslušalci Radio 94 naziv On 2020 prisodili zaradi pobude, da bi na Ilirskobistriškem uredili depo, kjer bi hranili  lokalno dediščino in bi ga kasneje lahko nadgradili v muzejsko zbirko.

test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi