PREGLEDNA RAZSTAVA

Objavljeno dne

PREGLEDNA RAZSTAVA 2018 SLIKARSKEGA DRUŠTVA PA-LETA

V soboto 8. decembra 2018, so v galeriji “Štala” v Zavodu Ars Viva v Podcerkvi s priložnostno prireditvijo odprli razstavo z naslovom: Pregledna razstava društva 2018 Pa-leta. V kulturnem programu so nastopili: Eva in Rebeka Hren, Barbara Tanze in otroška pevska skupina.

Razstavljajo: mentor Veljko Toman, Marija Rebernik, Janez Dragolič, Igor Viudrih, Marija Braniselj, Valerija Gačnik, Silvana Lautar, Marta Kvaternik, Ivana Krajnc in Sonja Butina.

Razstava bo odprta do 8. januarja 2018

PREDSTAVITEV PA-leta

“Društvo PA-leta deluje že 14 let, v njem pa so zbrani ljubitelji lepega s cerkniškega področja, še polni ustvarjalnosti in želje po izražanju in upodabljanju.
Najprej smo začeli delovati v najetih prostorih v grahovski osnovni šoli, kasneje v galeriji Krpan. Pred časom smo začeli gostovati v novih prostorih Varstveno delovnega centra v Cerknici. Tam se še vedno dobivamo vsak torek ob 16. uri pod vodstvom mentorjev, akademskih slikark in slikarjev. Do danes je nastalo že toliko likovnih del, da smo doslej pripravili že več kot 60 samostojnih in skupinskih razstav.
Izražamo se v različnih tehnikah, predvsem z risbo, akrilom in oljem na platnu, pastelom in grafiko ter s kombiniranimi tehnikami ter materiali. Motivi zajemajo predvsem doživljanje našega okolja, kar prenašamo v tihožitja, pejsaže, portrete. Skratka, svoja občutja prenesemo na različne podlage, ne le na platno in papir – ali pa iz povsem običajnega uporabnega predmeta naredimo nekaj novega, lepega.

Res nas je večina članov PA-lete starejših, vendar se zavedamo, kako pomembno je, da damo možnost tudi mlajšim in mladim.

Tako imamo že 11-to leto sekcijo MALA PA-leta, ki deluje enkrat na teden v galeriji Krpan pod mentorstvom Jerneja Dolničarja in tam tudi občasno razstavlja.
Prav tako že 6-to leto Ivana Kranjc in Marta Kvaternik pripravljata predavanja in vodita delavnice dvakrat tedensko za osebe s posebnimi potrebami v VDC Cerknica. Z njimi običajno dvakrat letno pripravita tudi razstave.
Najbolj aktivna članica Silvana Lautar že vrsto let organizira likovne kolonije in razstave tudi v okviru Slovenskega kulturnega društva. Teh kolonij se enkrat letno udeležijo likovniki iz vse države.
Seveda pa smo člani društva dolžni poskrbeti tudi za lasten razvoj z obiskovanjem različnih razstav in predstavitvami drugačnih tehnik likovnega izražanja. Le tako lahko na koncu ob pregledni razstavi lahko ponudimo obiskovalcem tudi tisto bistvo, ki je očem nevidno, če ga gledaš s srcem.”
Sonja Butina

ZGIBANKA IN VABILO >>>

Kontakt
Janez Dragolič Rimska ul 2 1380 Cerknica ,
jdragolic@gmail. com
031 610 368

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi