Društvo paraplegikov IK praznuje 40. obletnico

Objavljeno dne

Društvo paraplegikov Istre in Krasa je prešlo dolgo pot 40 letnega organiziranega delovanja. Ta visoki jubilej, so praznovali v sredo, 13. novembra 2019, v primorskem kulturnem centru ROTUNDA v Kopru.
Prisotne je najprej pozdravil in nagovoril predsednik društva DPIK Željko Geci. V uvodnih besedah je najprej podal na kratko prehojeno pot društva od ustanovitve do danes in čestital članom društva ob njihovem prazniku.Pesnik Benjamin Žnidaršič

V nadaljevanju je prisotne nagovoril predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, ki je poudaril pomen tradicionalnega delovanja lokalnih društev v sodelovanju z Zvezo. Povdaril je pomen skupnega sodelovanja vseh društev nasproti državi pri zagotavljanju socialnih pravic. Nato nas je nagovoril župan Mestne občine Koper
Aleš Bržan, ki je čestital društvu ob zavidljivem jubileju, obljubil boljše sodelovanje z DPIK in to na vseh področjih, ki se tičejo nas in naših potreb.
Z udeležbo so društvo paraplegikov IK počastili tudi, županja občine Hrpelje-Kozina ga. Saša Likavec Svetelšek  in župan občine Sežana g. David Škrabar  ter kar nekaj članov društva, njihovih svojcev, prijateljev, sodelavcev, sponzorjev, donatorjev in drugih uglednih gostov, ki so bili v vseh teh letih v kakršnem koli smislu tesno povezani z društvom, predvsem pa z njihovimi člani. Trem donatorjem so bila podeljena priznanja in sicer: Luka Koper, d.d., Športno kulturno društvo Mušketirji in Moto klub Springers riders iz Hruševja.

V kulturnem programu, ki ga je vodila Vesna Kovač, sta nam božala ušesa z umirjenimi slovenskimi melodijami Toni Rot, na kitari in Mateja Klavžar, na violini. Zelo pa smo se razveselili nastopa otrok iz osnovne šole Marezige, ki so nam pod mentorstvom učiteljice Katje pričarali izredno lepo plesno prireditev. V programu se je s svojo poezijo predstavil tudi pesnik Benjamin Žnidaršič.
Ob 40. obletnici delovanja društva je izšel Zbornik, ki v sliki in besedi predstavlja delovanje društva. Zbornik je uredil in za tisik pripravil Benjamin Žnidaršič natisnila pa Tiskarna Zdenko Rudolf s.p..
Razšli so se v dobrem vzdušju in nato še malo poklepetali ob dobri hrani in pijači

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi