Razstava Benjamina Žnidaršiča v Štali

Objavljeno dne

Razstava Benjamina Žnidaršiča v Galeriji Štala je od 5 januarja 2023 pa do konec februarja predstavljala dela manjših formatov iz zadnjega ustvarjalnega obdobja v akrilni in oljni tehniki. Iz platen izžarevata notranji temperament in energija v nenehnem prepletanju snovne in poetične barvitosti. Površina slik pulzira v močnih in odločnih potezah. Krajinski izseki so poudarjenimi z dinamičnimi svetlobnimi površinami in mehko – ostrimi barvnimi plastenji. Zreducirani so na bistvo, kar odraža težnjo po poenostavljanju, ki avtorja privede do značilnega, njemu lastnega sloga.

Doslej je Benjamin Žnidaršič – slikar, ki slika z usti, ustvaril obsežen opus likovnih stvaritev. Že od samih začetkov goji usmerjenost v klasične tematike kot so krajina, tihožitje in človeška figura. Njegovo pripoved je kot prvo pomenljivo zaznamovala slikovita Notranjska z razgibano pokrajino in bogato naravno in kulturno dediščino. Narava mu je bila vselej izziv ravno zaradi barvnih preobražanj, vremenskih sprememb in svetlobnih učinkov, predvsem v upodobitvah najrazličnejših vodá in nasploh jezera. Izbrusil se je v odličnega, prepoznavnega in samosvojega krajinarja. Z neštetimi barvnimi odtenki, prelivanji in odločnimi potezami se predaja spreminjanju pokrajine in na platnih ustvarja neko posebno impresivno utripajočo atmosfero.

Slikarske razstave so vedno navdušujoče, saj nam omogočajo, da se poglobimo v umetniški svet in občudujemo dela, ki jih je ustvaril umetnik.

Ko obiščemo slikarsko razstavo, ne gre le za ogled slik, temveč tudi za doživetje in izkušnjo. Vsi vemo, kako močna je lahko umetnost in kako lahko vpliva na nas. Slikarske razstave nam omogočajo, da se poglobimo v svet umetnosti in se osredotočimo na umetniško izražanje. Ta izkušnja nas lahko navdihne, nam pomaga pri soočanju z izzivi ali nas preprosto razveseli.

test test test test test test test

Deli z ostalimi