Skupinska razstava grafike

Objavljeno dne

Že z bežnim pogledom na razstavljena dela se opazi svoboda in neobremenjenost avtorjev s sodobnimi smernicami in danes tudi v likovnem svetu tako priljubljenimi digitalnimi tehnologijami. V ustvarjalnem procesu jih vodijo in usmerjajo skrajno osebna občutenja, doživljanja in razmišljanja o arheitipiki in univerzalnosti narave: njenemu stalnemu spreminjanju, neulovljivosti in neuničljivosti, kar postane njihova intimna metafora in simbol tudi vedno skrivnostno subjektivne in nikoli dokončno dorečene univerzalnosti človekove psihe. Rezultat so številne interpretacije – variacije v izbrani grafični tehniki ali v kombinaciji le-teh, katere ponekod nadgrajujejo še z minuciozno risbo in perforacijami.

 

Avtorji v ustvarjalnem procesu nek motiv ali mikro detajl iz narave hote stilizirajo in preobrazijo tako, da na površini papirja le nevsiljivo asociira nanj, gledalcu pa dopušča različna videnja in različne interpretacije. Prav tako mu omogoča intimna kontemplativna stanja, s čimer doseže kar največji izrazni učinek. Preprosti in čisti likovni znaki ter njihove sinergije so skladni z dogajanji v prabiti narave in človekove duševnosti ter postanejo – sublimirani v avtorsko prepoznavno poetiki.

Razstava je nastala na grafični delavnici v januarju 2020 pod mentorskim vodstvom Jožeta Potokarja na temo “Z Valvasorjem po Notranjski”.

Razstavljajo: Marija Krremžar, Binca Lomšek, Benjamin Žnidaršič, Brane Kumer (posthumno), Renata Kovacz in Milan Predovič.

Razstava je zaradi COVID-19 odprta od 6. julija do nadaljnega! Ogled možen v manjših skupinah!

Skupinska razstava grafike

test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi