Razstava Klasično slikarstvo ZP 2019

Objavljeno dne

IZBOR ZA ZLATO PALETO IZ KLASIČNEGA SLIKARSTVA V OPLOTNICI JE PRINESEL KAR DEVET PRIZNANJ ZA ZAVOD ARS VIVA

Iz niza tematskih razstav Zveze likovnih društev Slovenije v projektu Zlata paleta je bila po izboru strokovne komisije dne, 1. 6. 2019, postavljena razstava klasičnega slikarstva. Na Dvorcu Oplotnica je Strokovna komisija za razstavo izbrala 44 likovnih del iz 14 društev .

Predstavnik strokovne komisije Matija Plevnik, umetnostni  zgodovinar, je ob razstavi povedal. “Z izrazom klasično slikarstvo opredeljujemo v formalnem smislu obliko slike na platnu, slogovno pa zajema obdobja od renesanse do vključno impresionizma. Ta zvrst slikarstva velja za najbolj žlahtno obliko slikarstva. Ima večstoletno tradicijo in še danes enakovredno sobiva s sodobnimi umetniškimi, slikarskimi praksami. Znotraj te tematske razstave, ki je sestavni del projekta Zlata paleta 2019, so bile določene tri vodilne teme: ljubezen, svetlo-temno in zavito-oglato. Razstavljena dela so klasična likovna dela, ki gledalce nagovarjajo s tremi osnovnimi temami in dokazujejo o vsakokratnem likovnem osmišljanju sveta, ki nas obdaja.”

Predsednica ZLDS  Klavdija Sitar je  podelila zahvale, priznanja in certifikate kakovosti. Slikarji Zavoda Ars Viva so 21. junija 2019 prejeli kar 9 priznanj. Za sliki z naslovom Pasja ljubezen in Tihožitje Benjamin Žnidaršič, Frane Šajn za sliki z naslovom Jaz in moj gvažek in Istrska veduta, Ludvik Šraj je priznanje prejel za sliki Polharsko tihožitje in Zaljubljen v naravo, Željko Vertelj za sliko Kozarec in Silvana Lavtar za sliko Ostrnica.  Vsem nagrajencem čestitamo!

To je lep zaključek spomladanskega dela aktivnosti našega zavoda.

test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi