S KOLESOM NA LEPŠE

Objavljeno dne

20180425 10402220180425 110120FOTOGRAFIJE – V okviru projekta »Skupaj zmoremo več« smo z nakupom posebnih koles poskrbeti, da se bodo lahko ranljive skupine ljudi, gibalno ovirani in ljudje z drugimi zdravstvenimi težavami enakovredno športno udejstvovali. Ob snemanju za oddajo »Na lepše« smo prvič ta kolesa 25. aprila 2018 poskusili na notranjskih cestah in poteh.

Kolo je verjetno najbolj razširjeno prevozno sredstvo, hkrati pa z njegovo uporabo skrbimo tudi za svoje zdravje (tako fizično kot psihično). Dosegljivo je vsakomur in vsak se zna z njim peljati. Če ne na dveh, pa na treh kolesih.

Ležeči svet kolesarjem nedvomno ponuja udobje in hitrost. Hkrati ima veliko ponuditi tudi tistim, ki jim kolesarjenje sploh ne diši, 20180425 111741ker se na kolesu preprosto ne morejo sprostiti ali jim ta neudoben položaj ne ustreza. In zato mogoče celo nikoli v življenju niste kolesarili? Tudi za vse, ki na20180425 101525 kolo ne morete zaradi takšnih ali drugačnih zdravstvenih težavSkorajda ni razloga, da ne bi mogli sesti na kolo in na njem dejansko uživati.

S partnerji projekta vas vabimo na Notranjsko, kjer boste deležni programa joge, prilagojene starejšim ljudem, ponujamo možnost najema prilagojenih koles ter kolesarske vikende, počitnice in vodene ture za gibalno ovirane osebe.

Projekti s poudarkom na socialnem vključevanju in raznolikosti sofinanciran Evropski sklad za regionalni razvoj in je bil pridobljen na javnem pozivu LAS Notranjska za sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja LAS Notranjska.

  

»Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi