Slikanje v kampu Adria v Ankaranu

Objavljeno dne

Na prelep jesenski dan je Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Občino Ankaran in Zavodom Ars Viva 26. septembra 2019 pripravilo tradicionalno slikarsko delavnico. V Kampu Adria v Ankaranu se je zbralo 37 slikarjev in spremljevalcev  iz cele Slovenije. Na delavnici je nadgrajevanje slikarskega znanja potekalo pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga. Slikarji v Ankaranu

slikanjeSkozi slikanje in risanje slikarji razvijajo samostojni izraz, seznanijo se z različnimi tehnikami risanja in slikanja ter s tem pridobijo priložnost opredmetiti svoje želje. S sliko ali risbo imajo priložnost javno spregovoriti na likovni način. Hkrati pa tudi iščejo trenutke v katerih čisto veselje ob odkrivanju novega v slikarstvu postane edini smisel. Več časa se družiš z barvo in čopičem, bolj razumeš pomen ustvarjanja. Slikanje z usti ali roko zahteva potrpežljivost. Skozi pomakanja čopiča v kupček barve na paleti in skozi udarne, plahe, občutene in premišljene poteze na platnu, se skušajo podajati v polje neznanega.

Ukvarjanje s slikarstvom je predvsem potrpežljivo in samokritično učenje obvladovanja slikarske veščine. V slikarje invalide vnaša zadovoljstvo, samozavest in samospoštovanje, obenem pa dviga motivacijo tudi drugim invalidom, ki spremljajo delo svojih kolegov.
Na srečanje so povabili tudi mag. Borisa Šušmaka, predstavnika društva Doves, FEE Slovenija, ki je polnopravni član Fundacije za okoljsko vzgojo. Skupaj so iskali rešitve za boljše pogoje ljudi na invalidskem vozičku, za vstop v morje ter o programu Modra zastava. Na posvetu se jim je pridružila podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca, ki je predstavila prizadevanja občine na socialnem področju. Za zaključek sta piko i na srečanju z obiskom dala župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik in Katja Pišot Maljevac, vodja oddelka za družbene dejavnosti. Občina Ankaran namreč že nekaj let financira to slikarsko srečanje slikarjev invalidov iz cele Slovenije. Hvala vsem, predvsem pa Občini Ankaran.

Youth hostel Ars Viva

test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi