Slikarska delavnica ob Dnevu državnosti

Objavljeno dne

Društvo paraplegikov Gorenjske je 24. junija 2020 pod nadstreškom ob društvenih prostorih pripravilo tradicionalno slikarsko delavnico ob Dnevu državnosti.

Slikarke in slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenje, ki so pod mentorskim vodstvom slikarja in grafika Jožeta Potokarja–Cvrča svoje znanje nadgrajevali: Anka Vesel, Lučka Vučko, Maša Poplas in Albina Lomovšek iz društva slikarjev Mengeš, Ivan Regoršek, Klavdij Leban in Metod Zakotnik, rezbarja Miran Jernejšek in Radovan Gros ter slikarja Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj, ki sta člana tudi Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Izpopolnjevali so se v akrilu in olju na platno, svinčniku pa tudi v rezbarjenju. Slikarjem so se pridružile tudi članice društvenega Aktiva žena, ki so se z velikim veseljem preizkusile v slikanju z akrilnimi barvami na platno.
Udeležence že 15. likovne delavnice sta pozdravila in nagovorila predsednik društva Peter Robnik in vodja likovne dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik. Likovno ustvarjalnost že vrsto let podpira Javni sklad za kulturne dejavnosti.

test test test test test

Deli z ostalimi