SLIKARSKA KOLONIJA V NOVIGRADU

Objavljeno dne

»ISTRSKO POLETJE« V VROČI PINETI

Likovna kolonija v vroči PinetiČlani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 13. do 22. junija 2018 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili likovno kolonijo. Naši slikarji so se izpopolnjevali v različnih tehnikah: akril in olje na platno, akvarel, tempera in risba s svinčnikom . Na koloniji – »ISTRSKO POLETJE« so pod senčno streho nastale upodobitve, značilne za obalno pokrajino, tihožitja in portreti. Vodja kulturnih dejavnosti Metod Zakotnik in članica VDMFK Dragica SušanjZ nasveti je slikarjem svoje znanje posredoval slikar in mentor Rasso Causevig.
Dela so bila razstavljena na terasi Doma paraplegikov. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili slikarji, ki slikajo z usti in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Poseben vtis o našem ustvarjanju in predstavitvi invalidnosti Damjan Rogelj in njegov portretpa so s seboj odnesli učenci iz osnovne šole Ivana Groharja iz Škofje Loke in podružničnih šol Lenart, Bukovice in Bukovščice.
Na likovni koloniji so nova dela ustvarjali: Dragica Šušanj, Jožica Ameršek, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Miran Jernejšek, Damjan Rogelj in Metod Zakotnik. Občasno pa so kolonijo obiskovali tudi:Polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Benjamin Žnidaršič Vojko Gašperut, Benjamin Žnidaršič, Tina Pavlovič ter Veronika in Anja Starič.  Za dobro počutje naših umetnikov so poskrbele: Ivanka, Darja,Barbara in Jana.
Kolonijo je s sofinanciranjem JSKD organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.

Deli z ostalimi

Facebook
Google+
https://www.arsviva.si/slikarska-kolonija-v-novigradu">