SLIKARSKA KOLONIJA

Objavljeno dne

SLIKARSKA KOLONIJA »ISTRSKO POLETJE« V VROČI PINETI

Člani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 13. do 22. junija 2018 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili likovno kolonijo. Naši slikarji so se na slikarski koloniji izpopolnjevali v različnih tehnikah. Akril in olje na platno, akvarel, tempera in risba s svinčnikom. Na koloniji – »ISTRSKO POLETJE« so pod senčno streho nastale upodobitve, značilne za obalno pokrajino, tihožitja in portreti. Z nasveti je slikarjem svoje znanje posredoval slikar in mentor Rasso Causevig.

Dela so bila razstavljena na terasi Doma paraplegikov.

Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov. Najbolj pa so jih navdušili slikarji, ki slikajo z usti in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Poseben vtis o našem ustvarjanju in predstavitvi invalidnosti pa so s seboj odnesli učenci iz osnovne šole Ivana Groharja iz Škofje Loke in podružničnih šol Lenart, Bukovice in Bukovščice.
Na likovni koloniji so nova dela ustvarjali: Dragica Šušanj, Jožica Ameršek, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Miran Jernejšek, Damjan Rogelj in Metod Zakotnik. Občasno pa so kolonijo obiskovali tudi: Vojko Gašperut, Benjamin Žnidaršič, Tina Pavlovič ter Veronika in Anja Starič.  Za dobro počutje naših umetnikov so poskrbele: Ivanka, Darja,Barbara in Jana.
Kolonijo je s sofinanciranjem JSKD organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.

test test test test

Deli z ostalimi