Slikarska razstava članov Likovne sekcije Zveze

Objavljeno dne

V kulturnem centru Semič je 19. maja 2022 bila odprta razstava likovnih del članov Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije z naslovom »Belokranjske podobe«, ki bo na ogled do 14. junija.

Razstavljavci so v svoj izbor oddali dela katera so ustvarjali na likovnih kolonijah v Domu paraplegikov v Semiču iz obdobja zadnjih nekaj let.
Po uvodnem nagovoru predstavnice Kulturnega centra, so učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič zaigrali igrico »Dinozaver Dino«, ki prikazuje posledice onesnaženosti gozdov in voda in z opozarjanjem ljudi, kako ohraniti zdravo okolje.

Vodja kulturnih dejavnosti Metod Zakotnik je opisal začetek organiziranja paraplegikov najprej v Sekcijo paraplegikov in vse do nastanka današnje Zveze paraplegikov Slovenije. Povedal je tudi kako velik pomen ima Zveza pri vključevanju in reševanju problemov, ki se pojavijo ob nastanku invalidnosti. Poleg izvajanja posebnih socialnih programov, je Zveza dejavna še na področju kulture. In prav slednja je zaživela, ko je Zveza dobila v last podedovano hišo dr. Derganca, kjer so se začele prve likovne delavnice, katere je vodil pokojni akademski slikar Aco Lebarič. Kasneje sta se mu pridružila Vojko Gašperut in Branko Rupnik in nazadnje še aktivni umetniki.

Sodelujoči avtorji na razstavi »Belokranjske podobe« v Kulturnem centru Semič so: Dragica Sušanj, Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič in Dominik Lozar, ki slikajo z usti ter Jožica Ameršek, Anka Vesel, Ljudmila Turk, Lučka Vučko, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek in Metod Zakotnik.
Vodja kulturnih dejavnosti je podaril svoje likovno delo Kulturnemu centru Semič v zahvalo za gostoljubnost.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi