Slovenski naturopatski kongres

Objavljeno dne

4. Slovenski naturopatski kongres  – v spremljevalnem programu sta se predstavila slikarja z usti Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič. Na kongresu 13.4. 2019 je bilo sicer govora o akutnih in kroničnih obolenjih otrok. Trenutno so atopijski dermatitis, hiperaktivnost in avtizem ene izmed najpogostejših otroških bolezni sodobnega časa. Glavna tema kongresa so bila ravno omenjena obolenja.Naturopatski kongres

Preko sto udeležencev iz različnih koncev Slovenije je z zanimanjem prisluhnilo raznovrstnim temam. Predstavili so se ugledni domači in tuji predavatelji. Na kongresu so predavatelji na preprost način posredovali informacije kako lahko svojim otrokom s pomočjo praktičnih naturopatskih tehnik, pomagate sami doma. Na kongresu so predavali tudi tuji predavatelji, ki so iz prve roke povedali uspešne zgodbe iz njihovih sredin. Naturopatija združuje številne naravne metode, ki ohranjajo in varujejo zdravje živih bitij. V povezavi s konstitucijskimi značilnostmi in vplivi okolja, skladno z biološkimi zakoni, ki urejajo obstoj življenja. Sodobna naturopatija temelji na treh osnovnih konceptih: vitalizmu, vzročnosti in teoriji tekočin.

V naturopatiji (natura pathos, čutiti z naravo, bolezen – disharmonija z naravo) bolnik ni več bolnik, ampak posameznik z določenimi konstitucijskimi značilnostmi. Pozornost je usmerjena na konstitucijsko analizo: prvo se preveri temperament, ki se ga podeduje, nato še somatsko/fizično plat. Z iridologijo opazujemo toksično preobremenitev, pomanjkanje hranil (kakovost prehrane) in energetski količnik posameznika (zato da razumemo, kako in v kakšni meri lahko ukrepamo, ali moramo posameznika takoj okrepiti ali pozneje).

Delo naturopata je, da pri različnih težavah ponovno vzpostavi ravnovesje med telesom in umom, in sicer tako, da v telesu stimulira sposobnosti za samoozdravitev.

Slovenski naturopatski kongres je bil namenjen vsem, katerih otroci imajo težave  z akutnimi in kroničnimi obolenji otrok: atopijski dermatitis, hiperaktivnost in avtizem; vsem, ki jih zanima kako preventivno ravnati, da bi se vaši otroci izognili omenjenim težavam; študentom naturopatije in ostalim, ki se ukvarjajo z naravnimi metodami zdravljenja.

Med kongresom je Benjamin Žnidaršič podaril sliko Sončnice Eriki Brajnik, predsednici naturopatov Sloveniji za njeno nesebično pomoč in vse kar dela za ljudi, ki to pomoč potrebujejo.

test test test test

Deli z ostalimi