Srečanje LAS-ov v Podcerkvi

Objavljeno dne

Letošnji posvet LAS in srečanje članov DRSP je potekalo 3. – 4. 7. 2020 na Zelenem Krasu. Osrednja tema letošnjega srečanja je bila: Upravljanje varovanih naravnih območij – razvoj dostopnega turizma v okviru katerega smo si ogledali rezultate in dobre prakse v okviru treh projektov »Interaktivni turizem za vse« (operacije 19.3), »Skupaj zmoremo več« (operacije 19.2.) ter »Doživljajske točke Notranjske« in »Produkt Cerkniško jezero« (operacije 19.2.).
Prvi sklop smo predstavili v Zavodu Ars Viva. Benjamin Žnidaršič je pripravil predstavitev ozadje začetka delovanja Zavoda Ars Viva in idejne zasnove. Urša Telič Miler, direktorica Zavoda Ars Viva pa je predstavila posamezne projekte, ki se izvajajo oz. so se izvedli v tem obdobju.
Po predstavitvi so si udeležeci ogledali Križno jamo in s kolesarjenjem nadeljevali do gradu Sežnik in ga zaključili na Žagi, kjer smo vse skupaj začinili z družabnim srečanjem. Frenk Nova je s kitaro naredil prijetno druženje in s pesmijo povezav vse slovenske kraje.
Namen podobnih srečanj je izmenjava mnenj in ciljev v tem programskem obdobju, poiskati partnerje za skupne operacije oziroma oblikovati večje skupne operacije LAS za celotno območje Slovenije. Srečanja predstavnikov LAS Slovenije organizirajo enkrat letno, kar pripomore k medsebojnemu spoznavanju, aktivnejšemu sodelovanju med LASi ter lažjemu razreševanju aktualnih problemov pri izvajanju ukrepa CLLD.

test test test test test test test

Deli z ostalimi