Štipendije za bodoče kuharje

Objavljeno dne

Štipendije za bodoče kuharje in natakarje kot odziv na pomanjkanje kadra v turizmu.

Delovna skupina za reševanje problematike kadrov v gostinstvu in turizmu, ki jo vodi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, je dosegla, da bodo odslej dijaki triletnega poklicnega programa gastronom-hotelier prejemali štipendije za deficitarne poklice.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v petek, 21. januarja 2022, na svoji spletni strani objavil javni razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2022/2023. Štipendijo za deficitarne poklice bodo v šolskem letu 2022/2023 lahko pridobili tudi dijaki, ki bodo prvič obiskovali 1. letnik in se bodo izobraževali na programu gastronom-hotelir (poklica: kuhar, natakar). Ob odločitvi za deficitarni poklic lahko za celotno obdobje izobraževanja pridobijo štipendijo.

Vlogo bo možno oddati od 13. junija 2022 do vključno 23. septembra 2022.

V prihodnjem šolskem letu bo dodeljenih do 1000 štipendij, mesečna višina štipendije pa znaša 102,40 evrov. Deficitarna štipendija se lahko dodeli hkrati z vsemi štipendijami, razen s kadrovsko, tako da lahko dijaki istočasno prejemajo tudi Zoisovo, državno štipendijo ali katerokoli drugo štipendijo

Več … <<<

test

Deli z ostalimi