Študijska tura Društva turističnih novinarjev Slovenije v Ars Vivi: Okušanje Kulinaričnih Užitkov in Odkrivanje Skritih Biserov

Objavljeno dne

DNE 6.9.2023

V svetu turističnega novinarstva je ključnega pomena, da novinarji dobijo priložnost za raziskovanje in predstavljanje različnih turističnih destinacij ter njihovih posebnosti. Društvo turističnih novinarjev Slovenije se zaveda tega pomena in redno organizira študijske ture, ki novinarjem omogočajo, da odkrivajo in poročajo o zanimivih krajevnih značilnostih. Ena izmed teh izjemnih študijskih tur je nedavno potekala v Loški dolini, kjer so se novinarji podali na nepozabno kulinarično in turistično izkušnjo. Ob prihodu v Ars Vivi so bili novinarji toplo sprejeti s skodelico odlične kave in sočnim veganskim rogljičkom, ki sta ponudila prvi okus lokalnih specialitet. Vendar pa je bil vrhunec obiska kulinarična delavnica, ki jo je vodila priznana kuharica Lili Mahne. Na delavnici so novinarji preizkušali svoje ročne spretnosti pri oblikovanju kruhovih izdelkov in spoznali skrivnosti peke kruha ter različne okuse, ki jih lahko ustvarijo z uporabo lokalnih sestavin. Lili Mahne jim je prav tako predstavila svoje edinstvene kruhove skodelice, ki so bile obogatene z lokalnimi zelišči in zelenjavo, kar je prispevalo k edinstvenemu okusu in doživetju. Poleg kulinarične izkušnje so novinarji imeli priložnost raziskati okolico Ars Vive. Med drugim so obiskali Križno jamo, skrito podzemno čudo narave, ki navdušuje s svojimi čudovitimi formacijami in zgodovino. Obisk Babnega polja in Rihtarjeve domačije je prinesel vpogled v tradicionalno podeželsko življenje in obrtništvo, ki še vedno cveti v tej regiji. Turizem Jure in Kamp Beli Gaber pa sta predstavila še druge možnosti za aktivno preživljanje časa v okolici Ars Vivi, vključno s športnimi dejavnostmi in naravnimi lepotami.

Zavod Ars Viva želi izraziti iskreno zahvalo vsem partnerjem, ki so prispevali k uspehu te študijske ture. Lokalni ponudniki, vključno z Ars Vivo, Križno jamo, Babnim poljem, Turizmom Jure in Kampom Beli Gaber, Javni zavod Snežnik so omogočili novinarjem, da so odkrivali in poročali o bogati turistični ponudbi regije. Njihova pomoč pri promociji in sodelovanje sta bila ključnega pomena za uspeh ture, ki bo zagotovo prispevala k večji prepoznavnosti teh čudovitih krajev med turisti.

 

Študijske ture, kot je ta v Ars Vivi, igrajo pomembno vlogo pri spodbujanju turizma in razvoju regij ter pri razširjanju znanja o lepotah in posebnostih Slovenije med domačimi in tujimi obiskovalci. Društvo turističnih novinarjev Slovenije se trudi nadaljevati s to dragoceno dejavnostjo, ki omogoča novinarjem, da delijo svoje izkušnje z bralci in gledalci ter spodbujajo raziskovanje in obisk različnih delov Slovenije. Ars Vivi in drugi partnerji so dokaz, da je sodelovanje ključnega pomena pri soustvarjanju uspešnih turističnih zgodb.

 

Deli z ostalimi