Študijska tura v Grčijo z Popotniškim združenjem Slovenije: 5 dni raziskovanja bogate zgodovine in kulture

Objavljeno dne

V začetku  meseca novembra se je skupina navdušenih popotnikov pod okriljem Popotniškega združenja Slovenije odpravila na nepozabno študijsko turo po Grčiji. Petdnevno potovanje je bilo polno raznolikih doživetij, ki so zajemala tako zgodovinske kot sodobne vidike te čudovite države. Predvsem pa povezovanje med hostli iz cele Slovenije in izmenjavo izkušenj.

 

Prva postojanka našega potovanja je bil hostel Welcommon, ki se nahaja v samem srcu Aten. Hostel, ki se ponaša s prijaznim osebjem in včasih bolniškimi sobami, nam je nudil odlično izhodišče za raziskovanje prestolnice Grčije.

 

Naš prvi dan smo posvetili obisku Varvakeios Agora, največje tržnice v Atenah. Pestra ponudba lokalnih izdelkov, sveže hrane in tradicionalnih spominkov nas je popeljala v pristno grško vzdušje. Sprehod skozi te barvite uličice je bil odličen uvod v naše raziskovanje.

 

Naslednji dan smo se povzpeli na akropolo, biser antične arhitekture. Monastiriki, ki se razprostira pod akropolom, nas je očaral s svojo zgodovinsko in kulturno pestrostjo. Obiskali smo tudi korintski prekop, kjer smo se seznanili z zgodovino tega pomembnega mesta in uživali v slikovitem razgledu.

Korintski prekop, imenovan tudi Korintski kanal, je čudovit in inženirsko izjemno delo, ki povezuje Egejsko morje na vzhodu z Jonskim morjem na zahodu. Ta umetni kanal preseka Korintski polotok, kar pomembno skrajša pomorsko pot med Egejskim in Jonskim morjem, saj odpravi potrebo po obvozu okoli celotnega polotoka.

 

Tretji dan nas je popeljal v Kryoneri, kjer smo občudovali lepote korintskega akropola in spoznali bogato zgodovino tega območja. Nadaljevali smo z ogledom partnerske organizacije grškega hostellinga SPORTCAM, kjer smo bili navdušeni nad pestro ponudbo nastanitev in športnih objektov, ki jih ponuja.

 

Četrti dan smo se odpravili do svetilnika Heraion pri Perachori, ki nas je očaral s svojo mogočnostjo in zgodovinskim pomenom. Nato smo obiskali Navpilon, slikovito mestece ob morju, kjer smo se sprehodili po ozkih uličicah in uživali v lokalni kulinarični ponudbi.

 

Zadnji dan naše študijske ture smo preživeli v mestu Nemea, kjer smo raziskovali antične ruševine in se seznanili z zgodovino antičnih igralnih iger. Popotovanje smo zaključili z vrnitvijo v Atene, kjer smo si še enkrat ogledali mestne znamenitosti in se poslovili od te čudovite dežele

Deli z ostalimi