Tabor slepih in slabovidnih v organizaciji Škofijske Karitas Ljubljana

Objavljeno dne

Med 3. in 10. julijem 2024 je v idiličnem okolju Youth hostla Arsviva potekal tabor slepih in slabovidnih, ki ga je organizirala Škofijska Karitas Ljubljana. Ta tabor je bil nepozabna priložnost za udeležence, da se povežejo med seboj, raziščejo lepote narave in doživijo raznolike aktivnosti.

Udeleženci tabora so raziskovali čudovite kotičke Loške doline, Blok in Cerknice. S svojo radovednostjo in vztrajnostjo so premagovali ovire, ki jim jih prinaša vsakdan, ter uživali v naravi, svežem zraku in sproščenem vzdušju. Vsakodnevne aktivnosti so bile prilagojene njihovim potrebam, vendar niso bile nič manj zanimive in razburljive.

Poleg raziskovanja narave so udeleženci sodelovali tudi v različnih delavnicah, kjer so se učili novih veščin in pridobivali nova znanja. Med delavnicami so se povezovali in si med seboj pomagali, kar je ustvarilo izjemno prijetno in podporno vzdušje. Skupinske aktivnosti so vključevale tudi glasbene in kulturne dogodke, kjer so udeleženci pokazali svoje talente in se zabavali ob petju in plesu.

Eden izmed najlepših vidikov tabora je bila medsebojna pomoč in solidarnost med udeleženci. Vsak izmed njih je prispeval k skupni izkušnji in s svojo prisotnostjo obogatil tabor. Njihova pozitivna energija in neizmerna volja do življenja sta bila navdihujoča za vse prisotne. Gostitelji v Youth hostlu Arsviva so z veseljem poskrbeli za vse njihove potrebe in ustvarili okolje, kjer so se udeleženci počutili dobrodošle in cenjene.

Tabor slepih in slabovidnih, ki ga je organizirala Škofijska Karitas Ljubljana, je bil več kot le teden dni preživet v naravi. Bil je priložnost za učenje, rast, povezovanje in preizkušanje lastnih meja. Udeleženci so dokazali, da slepota in slabovidnost nista ovira za aktivno in polno življenje. Njihova medsebojna podpora in pomoč sta bila dokaz, da skupaj zmoremo vse.

 

Deli z ostalimi