TABOR SREDNJE ZDRAVSTVENE IN KOZMETIČNE ŠOLE MARIBOR

Objavljeno dne

Med 25. in 28. oktobrom so dijakinje Srednje medicinske in kozmetične šole iz Maribora z učiteljicami Vanjo in Natalijo skupaj z Zavodom Ars Vivo organizirali kar nekaj dogodkov v okviru njihovega jesenskega tabora v Loški dolini.

Prvi dan v četrtek smo organizirali okroglo mizo z Anejem Samom in Društvom Jasa na temo “Kakšno Slovenijo si želimo”. Dijakinje so dogodke popestrile z glasbo in petjem. Drugi dan smo se pogovarjali o negi invalida . Predvsem pa tudi o tem, kako na vozičku poreživeti dan ustvarjalno.

Pred zaključkom razstave so uživali v slikarskih poidobah Veljka Tomana, ki smo jih pospravili in pripravili galerijo za novo razstavo. Že dan prej je slikar in tetraplegik Željko Vertelj demonstriral transver iz avta v voziček in nazaj, obenem pa vožnjo z prilagojenim avtomobilom. Benjamin Žnidaršič jih je peljal na izvir Veliki Obrh, kjer so izvedeli nekaj o zgodovini mlinov in žagah v preteklosti. Anka Vesel jim je z ležečim kolesom razkazala kolesareske poti po Loški dolini. Dijakinje pa so z rolerji in ležečimi kolesi lovile dežne kaplje.

V soboto pa smo skupaj pripravili postavitev nove razstave slikarke z usti Dragice Sušanj in predstavitev pisatelja na vozičku Igorja Plohla. Za prireditev so dijakinje spekle kruh in oba dogodka popestrrile s petjem in glasbo. Za konec so domačinke narezale kostanj in ob lupljenju pečenega kostanja in točenju mošta smo se podružili in pokramljali.

test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi

Facebook
Google+
https://www.arsviva.si/tabor-srednje-zdravstvene-in-kozmeticne-sole-maribor">