TISKOVNA KONFERENCA

Objavljeno dne

Logotip
Logotip Las Notranjska

VABILO VAS NA TISKOVNO KONFERENCO
O PROJEKTU NOVIH TEHNOLOGIJ »Interaktivni turizem za vse«,
ki bo v torek, 19. februarja 2019, ob 10. uri

v prostorih Zavoda Ars Viva v Podcerkvi 24, 1386 Stari trg pri Ložu

Virtualna resničnost je nova tehnologija, ki je zasnovana predvsem za prikazovanje dostopnosti, z njo lahka še tako oddaljene in nedostopne točke pokažemo tudi ljudem, ki so za to prikrajšani. V takšno skupino sodijo, gibalno ovirani, starejši, slepi in slabo vidni ter ljudje z motnjami sluha in govora.

Projekt interaktivni turizem za vse zajema 6 LAS področij po Sloveniji. LAS Notranjska kot vodilni partner v sodelovanju z LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS v objemu sonca, LAS Zasavje, LAS po poteh od dediščine Turjaka do Kolpe.

Z projektom želimo na inovativen, zanimiv način ter z uporabo novih tehnologij predstaviti turistične destinacije ranljivim skupinam. Prav tako je vse to zanimivo tudi za ostale turiste in mlade, ki jih nove tehnologije predvsem zanimajo.

Projekt je bil izbran za sofinanciranje na 3. javnem razpisu za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne lokalne akcijske skupine, ki ga je razpisalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Uršo Telič Miler na tel. št. 040 501 116

Podcerkev, 11.2.2019

Zavod Ars Viva

test test

Deli z ostalimi

Facebook
Google+
https://www.arsviva.si/tiskovna-konferenca">