Tradicionalna likovna delavnica v Novem mestu

Objavljeno dne

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 23. junija 2021 pripravilo tradicionalno likovno delavnico slikarjev Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Med slikarkami in slikarji so bili tudi umetniki, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Ustvarjala sta tudi polnopravna člana VDMFK Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič, ki svoja dela razstavljata tudi na odmevnih mednarodnih razstavah.
Udeleženci delavnice so svoje znanje pod budnim očesom mentorja Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno in risbi, nad organizacijo pa je bdela vodja kulturne dejavnosti na društvu Jožica Ameršek. Likovniki so kljub vročini ustvarjal zunaj v senci na svežem zraku, po končani likovni delavnici je sledila skupna razstava likovnih del.
Z likovnimi delavnicami želijo pri društvu seznaniti tudi širšo javnost z dejavnostmi društva in vzpodbuditi še druge člane k tovrstnem ustvarjanju. In že na tokratni delavnici je s prvimi potezami začel nov član tetraplegik.
Slikarskemu dogodku so pozornost posvetili tudi mediji, ob družabnem srečanju pa razstavo ogledali tudi člani društva.

VIDEO – https://youtu.be/MzTZbxK8TDk

test test test test test test test test

Deli z ostalimi