UMETNIKI ZA UMETNIKE

Objavljeno dne

V Zavodu ARS VIVA je bila v organizaciji Rotary kluba Postojna-Cerknica, v petek, 10. septembra 2021 ob 18. uri dobrodelna dražba podarjenih likovnih del. Izkupiček prodanih slik je bil namenjen v fond za štipendiranje dveh študentov glasbe.

Predsednica Karmen Pahor je pripomnila: »Najlepše se vam zahvaljujemo za vaš cenjeni prispevek k našemu projektu Umetniki za umetnike in vas hkrati vljudno vabimo, da se udeležite zaključne prireditve z dražbo in umetniškim programom letošnjih štipendistov ter priznanega baritonista Jureta Počkaja in žensko pevsko skupino Krsnice.

V prilogi vam prilagamo katalog zbranih del, na naši spletni strani https://rkpc.si/ pa si lahko ogledate elektronsko verzijo.

Veseli smo bili številnih kvalitetnih del, ki ste jih prispevali. Glede na kakovost in presenetljiv odziv smo se odločili, da projekt razširimo. Tako ne bomo štipendirali le dveh nadarjenih umetnikov, ki se nam bosta predstavila na zaključni prireditvi, pač pa bomo ustanovili štipendijski sklad za pomoč pri izobraževanju perspektivnih umetnikov, iz katerega bomo tudi v naslednjih letih štipendirali mlade umetnike.

Rotary klub Postojna- Cerknica se za pomoč pri izvedbi akcije še posebej zahvaljuje g. Benjaminu ŽnidaršičuBenu, ki je organiziral zbiranje umetniških del in ge. Poloni Škodič za vso izkazano strokovno podporo in pomoč pri izboru umetniških del. Hvala tudi vsem, ki boste podprli dobrodelno akcijo in s tem pomagali k razvoju umetnosti in kulture v naši regiji.

Prodaja zbranih del že poteka preko spleta. Glede na veliko število prispelih del smo se odločili, da na zaključni prireditvi dražimo le nekaj posebej označenih del. Vsa dela, ki še ne bodo prodana, lahko kupite tako, da nas kontaktirate.

Nekateri izmed vas ste izjavili, da bi se odrekli predvideni donaciji 30% vrednosti prodanega dela. Prosimo vse, ki želite tudi tako prispevati v štipendijski sklad, da nam to še pisno sporočite na mail rotar_ypostoina@gmail.com .«

Darovalci slilk, grafik in kipov: Benjamin Žnidaršič, Radko Oketić, Valerija Gačnik, Silvana Lautar, Damjan Rogelj, Boris Šter, Ana Šter, Boštjan Močnik, Roman Veras, Renata Kovacs, Vinko Bogataj, Dušan Štrajhar, Dušan Strle, Lojze Kalinšek, Rasso Causevig, Željko Vertelj, ak. slikar Veljko Toman, Miro Švigelj, Janez Dragolič, Milan Predovič, Bagrad Arazyan, mag. umetnosti Karmen Bajec, Branko Bandelj, Jasmnina Čelan, Rebeka Petrovčič, Nataša Prestor, Amadea Ris, Marino Samsa, Nataša Sedej, Cveto Vidovič, Zdenka Vinšek  in Teja Tegelj.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi