Viar predstavitev v prostorih Youth hostla

Objavljeno dne

Marko Cafnik je 31. maja 2020 v prostorih Youth hostla Ars Viva predstavil najnovejše posnetke projekta Turizem za vse. Predstavil je, kaj vse tehnologija navidezne in obogatene resničnosti ponuja in kakšne možnosti prinaša za razvoj in napredek. Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran za podjetja.

Udeleženci so lahko ob simulaciji resničnosti začne doživljati pravo umsko, čustveno in telesno renesanso. Če ste že to poskusili, veste, o čem govorimo: v virtualno okolje se enostavno potopite, predmete in osebe okoli sebe pa dojemate kot resnične, čeprav se obenem zavedate, da ste v računalniški simulaciji. Marko Cafnik nam je virtualno pričaral podmorsko življenje. Božali smo ribe. Prestavil  nas je na pristaniško platformo in doživeli smo lahko velikost pristanišča in sebe v njem. Čeprav se zavedate, da je vse to le simulacija, se na virtualno okolje odzovete z vsem telesom: pospešenim srčnim utripom, sunkoviti gibi, cepetanjem, držanjem za glavo, in kadar je res napeto, s sočnimi psovkami.

Seveda pa dostopnost in razširjenost tehnologije prinaša tudi pasti oziroma morebitne nevarnosti za uporabnike, kot sta asocialnost ali pretirana uporaba oziroma zloraba tehnologije navidezne resničnosti.

 

     

test test test test test

Deli z ostalimi