Youth Hostel Arsviva gostil oddajo Slovenia’s Hidden Gems #4: Aktivni v Loški dolini

Objavljeno dne

Youth hostel Arsviva je z navdušenjem gostil četrto epizodo priljubljene oddaje “Slovenia’s Hidden Gems”, ki je tokrat nosila naslov “Being Active in Loška Valley”. Med obiskom smo gostili prijeten par, ki je temeljito preizkusil turistično ponudbo v slikoviti Loški dolini.

Gostje so svoj obisk začeli s prijetnim prenočevanjem v našem hostlu, kjer so uživali v udobni namestitvi in prijaznem vzdušju. Da bi lahko kar najbolje raziskala okolico, sta si izposodila prilagojena kolesa, s katerimi sta se podala na odkrivanje naravnih lepot Loške doline.

Njuna pot ju je vodila do Tržnice pri Gradu Snežnik, kjer sta lahko okusila in občudovala lokalne pridelke ter spoznala domače pridelovalce. Živahnost in pristnost tržnice sta jima pričarali pravo doživetje lokalne kulture.

Poleg tega sta se udeležila kulinarične delavnice, kjer sta pod vodstvom izkušene lokalne zeliščarke spoznavala skrivnosti priprave  jedi. Ta edinstvena izkušnja jima je omogočila, da sta se naučila novih kuharskih tehnik in obenem uživala v ustvarjanju okusnih jedi.

Nepozaben del njunega obiska je bil tudi ogled jame v spremstvu Mateja Kržiča, ki ju je navdušil s svojim znanjem in strastjo do narave. Matejev voden ogled je bil poučen in zanimiv, kar je paru pustilo globok vtis.

Za vrhunsko kulinarično doživetje je poskrbela Gostilna Stana iz Žerovnice. Njihove izvrstne jedi in prijazna postrežba so dodatno obogatile njun obisk in poskrbele, da sta se počutila zares dobrodošla.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k uspehu te epizode. Posebna zahvala gre Youth hostlu Arsviva za gostoljubje, Mateju Kržiču za čudovit ogled jame, Gostilni Stana za izjemno kulinariko in vsem lokalnim ponudnikom, ki so poskrbeli za nepozabno doživetje.

Hvala tudi Javnemu zavodu Snežnik za predstavitev Loške doline.

Prav tako bi se radi zahvalili novinarki Lidiji Petkovič, ki nas je izbrala za predstavitev v oddaji. Njena predanost in strast do odkrivanja skritih kotičkov Slovenije sta bila ključna za uspeh te epizode.

Hvala vsem za sodelovanje in podporo, ki ste jo izkazali pri ustvarjanju te čudovite izkušnje v Loški dolini. Upamo, da bomo skupaj še naprej odkrivali in predstavljali skrite dragulje naše prelepe Slovenije.

Oddajo lahko poslušate tukaj :

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175055617?s=radio

https://sloveniasbest.si/lukasz-and-lilka/?lang=en

https://www.rtvslo.si/radio-si/coming-up/slovenia-s-hidden-gems-4-being-active-in-loska-valley/712783

Foto: Osebni arhiv/Lukasz Popowitz

Deli z ostalimi