Z glasbo in ustvarjalnostjo v dom starejših

Objavljeno dne

29.09.2020, se je Domu starejših občanov Cerknica odvijala ustvarjalna delavnica, ki jo je v sodelovanju z Zavodom Ars Viva iz Podcerkve in Slikarskim društvom Paleta iz Cerknice organizirala Gordana Crepulja. Pri izvedbi pa sta ji pomagala slikar z ustmi Benjamin Žnidaršič in Janez Dragolič. Stanovalci so na eni delavnici slikali z Benjaminom, druga pa z Janezom izdelovala matrice v linoleju za tisk grafičnih listov. Za prijetno vzdušje ob poslušanju glasbe in petje pa je s kitaro poskrbel Toni Rot.

Med igro smo si vzeli čas za petje in tudi sproščen pogovor. Stanovalci so ob spremljavi kitare glasno odpeli marsikatero narodno pesem, dalmatinsko pesem ali slovenski šanson in se hkrati vključevali v dejavnost. Z Zavoda Ars Viva je Toni pripeljal tudi ležeča kolesa, ki bodo nekaj časa popestrila stanovalcem popoldneve, saj jih Covid 19 nenehno omejuje v njihovi svobodi in obiskih.

Likovne umetnost nas uči, da smo strpnejši in bolj odprti, omogoča, da se izražamo kreativno, dviga samozavest in potrditev v umetnosti, reflektira pa se tudi na druga področja, saj se udeleženci takšnih delavnic naučijo, kako usmeriti reševanje problemov na inovativne načine; rastejo – intelektualno in emocionalno; omogoči, da prostor in čas bolj uživajo, ga cenijo in zanje postane bolj pomemben.

Kljub mrzlemu dnevu smo tako skupaj s stanovalci ustvarili veselo in pozitivno vzdušje in se poslovili nasmejanih obrazov.

Deli z ostalimi