Z ladjo na izlet

Objavljeno dne

Na obnovitveni rehabiitaciji v Domu paraplegikov Pacug smo se v tej skupini zbrali večino člani Društva paraplegikov Istre in Krasa. Kolt vsako leto sm o hoteli trudi tokrat na poseben način doživeti morje.  Predsednik Benjamnin Žnidaršič je organiziral prevoz – ladjo. Zaradi premajhne zasedenosti smo povabili tudi druge udeležence rehabilitacije, da se naj nam pridružijo na izletu. Ker tudi teh ni bilo dovolj pa se nam je pridružilo tudi osebje Zavoda Ars Viva. In tako smo v sredo 30 avgusta 2022 na izlet z ladjico iz carinskega pomola v Izoli štartali v čudovito popoldne.

Člani ZPS se radi družimo se in spoznavcamo med seboj. Med nami je bilo tokrat kar nekaj mladih članov in otrok, ki so popestrili dogajanje. S pomočjo naših asistentov smo se vkrcali ob 15.00 uri na carinskem pomolu v Izoli in se prepustili morju, kapetanu in ladji, ki nas je ponesla ob slovenski obali, ki smo jo občudovali.

Zasidrali smo se v bližini sečoveljskih solin ob školjčišču, ob šibkem bučanju morja ter prijetnem pogovoru in pristni dalmatinski glasbi uživali v slastnosti školjk in jih harmonizirali z odličnim primorskim vinom. Školjke so se odpirale v velikem loncu, med nami pa so se odpirale še zaprte zgodbe, ki si jih podelimo samo mi.

Kar prehitro smo opazili, da je sonce že v večernih barvah in zopet so zabrneli ladijski motorji in sklenili smo naš krog v Izoli. Polnejši za čudovite trenutke, smo lahkotneše pripluli in dobili energijo za nove dni.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi