Zaključna razstava Zlata paleta 2021

Objavljeno dne

MED DRUŠTVI NAJBOLJŠI ZAVOD ARS VIVA

KATALOG ZLATA PALETA 2021

“Zlata paleta” Zveze likovnih društev Slovenije je projekt tekmovalnega  značaja na ravni likovnih društev včlanjenih v ZLDS. Zveza likovnih društev Slovenije, med oddanimi deli posameznih sklopov, ki jih ocenjuje tri članska strokovna komisija. Komisija v sestavi magistrov umetnosti, akademskih slikarjev in kiparjev, profesorjev likovne umetnosti, umetnostnih zgodovinarjev, diplomiranih slikarjev in fotografov, za predlagana in izbrana likovna dela v tekočem letu po izbiri večstopenjskih strokovnih komisij, podeljuje avtorju likovnega dela priznanja, certifikat kakovosti. Podeljuje pa tudi najvišje priznanje za izjemno kakovost likovnega dela bronasto, srebrno ali zlato paleto.

Letos je Zavod ARS VIVA  v kategoriji društev dobil kar dve plaketi, zlato za uspešnost in srebrno za aktivnost. Med člani pa sta izstopala mlada umetnika Milan Predovič z zlato  paleto v grafiki in bronasto v kiparstvu pa tudi v fotografiji se je uvrstil v ožji izbor. Renata Kovacs pa je dobila srebrno paleto v sodobnem slikarstvu. Na zaključno razstavo sta bila poleg omenjenih prisotna še Borut Kraševec in Bojan Rupnik v fotografiji.

Ekipa slikarjev Zavoda Ars Viva: Renata Kovacs, Silvana Lautar, Dragica Sušanj, Ana Šter, Maša Poplas, E. Keranhović, Dragica Čadež, Janez Dragolič, Bojan Rupnik, Frane Šajn, Boštjan Močnik, Ludvik Šraj, Boris Šter, Benjamin Žnidaršič, Željko Vetelj, Rasso Causevig, Levstek Andrej, Milan Predovič, Nives Pišek, Borut Kraševec, Mirjana Lilič Južnič, so med 24 slikarskimi društvi zasedli prvo mesto.

O projektu Zlata paleta 2021:

Likovno ustvarjanje postaja vse bolj zaželena dejavnost, ki pogosto nima praktičnih ciljev. Vsekakor pa je namenjena duhovnemu uživanju, dojemanju in osebni rasti. Nenazadnje je likovna umetnost prvinska in nenadomestljiva. Je zgodba posameznika, predvsem pa je plemenit razlog druženja. Ni presenetljivo, da je med nami vse več ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev, ki iščejo svoj likovni izraz.

Projekt Zveze likovnih društev Slovenije Zlata paleta je tradicija, ki iz leta v leto zapolnjuje duhovni utrip naše ljubiteljske likovne kulture in je v teh letih dodobra zaznamovala slovensko ljubiteljsko likovno sceno. Vsako leto zapored mu dajejo svežino nove teme ustvarjanja in selektivno izbrani ustvarjalci likovnih zapisov, ki dosegajo visoko raven poznavanja in razumevanja likovnih prvin. Vedno znova nas razveseljuje raznolikost upodabljanja motivov na zadane teme in kvaliteta obvladanja osnovnih likovnih znanj posameznikov.

Kljub primežu epidemije je pri projektu Zlata paleta 2021 sodelovalo 18 društev. Strokovna komisija je na razstave uvrstila 189 del. Po izboru strokovne komisije je Zveza podelila 140 Priznanj in 49 Certifikatov kakovosti in najvišja priznanja 6 bronastih, 6 srebrnih in 6 zlatih palet avtorjem del za najboljše likovne dosežke v letu 2021.
Po točkovnem sistemu nagrajevanja društev za sodelovanje v projektu Zlata paleta 2021, Zveza podeljuje tudi v letu 2021 bronasto, srebrno in zlato plaketo trem najvišje uvrščenim društvom iz naslova uspešnosti.
Novost, ki jo Zveza uvaja v letu 2021, pa je spremljanje društev po njihovi aktivnosti. Trem najvišje uvrščenim društvom Zveza podeljuje bronasto, srebrno in zlato plaketo društvom iz naslova aktivnosti za leto 2021.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim pri projektu Zlata paleta 2021. Hvala vsem, ki aktivno ustvarjate zgodbo, ki jo že triindvajset let piše Zveza likovnih društev Slovenije, hvala vsem tistim, ki v zakulisju poskrbite, da nas ti trenutki navdušujejo, nam dajejo moči, da uresničujemo stvari, ki prispevajo k lepšemu in boljšemu.

Blanka Božič
Predsednica Zveze likovnih društev Slovenije

Zveza likovnih društev Slovenije vabi na ogled razstave del s pridobljenimi certifikati v letu 2021. Razstava bo na ogled od 13. novembra do 4. decembra v galeriji Delavskega doma Trbovlje

ob četrtkih med 17. in 18. uro,

ob petkih med 17. in 20. uro,

ob sobotah in nedeljah med 16. in 19. uro;

od ponedeljka do srede je mogoč tudi ogled med 7. in 13. uro po predhodnem dogovoru (po telefonu na številki 051 626 296 ali z elektronskim sporočilom na naslov info@dd-trbovlje.si).

 

Podelitev palet avtorjem in plaket društvom si boste lahko ogledali preko spletne povezave.

 

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi