Zavod Divji Vrt: Šolanje in Rast na Področju Fitoterapije

Objavljeno dne

Divji Vrt, eden izmed vodilnih centrov za raziskovanje in izobraževanje na področju naravnega zdravljenja ter uporabe zdravilnih rastlin, je v sklopu svojega trajajočega dvomesečnega tečaja organiziral izjemno pomembno usposabljanje, ki je osredotočeno na fitoterapijo. Vzporedno s celotnim tečajem je potekal dvodnevni tečaj fitoterapije, ki je pritegnil pozornost tako zdravnikov kot tudi številnih drugih strokovnjakov iz naravoslovnih področij.

Fitoterapija je področje, ki se osredotoča na zdravljenje z uporabo naravnih rastlinskih pripravkov. Njihov dvodnevni tečaj fitoterapije v organizaciji  Divjega Vrta je bil zasnovan tako, da je najbolj koristen in prilagodljiv širokemu spektru udeležencev. Kljub temu pa je bilo posebno pozornost namenjeno zdravnikom, saj je bil tečaj oblikovan tako, da jim ponudi prilagojeno izkušnjo z visoko stopnjo zahtevnosti in poudarkom na klinični uporabi zdravilnih rastlin. Vendar pa so pritegnili tudi ostale strokovnjake, kot so farmacevti, diplomirane medicinske sestre, veterinarji, zahtevnejši zeliščarji z dovolj naravoslovnega predznanja, ter učitelji biologije, ki vodijo zeliščne krožke ali izbirne predmete, vabili k sodelovanju.

Njihovo izobraževanje je združevalo sodobna znanstvena spoznanja s področja fitoterapije s prakso ljudske medicine, kar je udeležencem omogočilo celovito razumevanje uporabe zdravilnih rastlin. Na tečaju so bili predstavljeni najnovejši raziskovalni dosežki, ki temeljijo na znanosti, in so se dopolnjevali z izkušnjami iz prakse.

Zdravniška zbornica je tečaju podelila visoko vrednost, saj je prispeval pomembno strokovno znanje. Udeleženci lahko po uspešno končanem tečaju prejmejo  71 licenčnih točk, kar je izjemna potrditev kakovosti izobraževanja.

Tečaj je poteka v prostorih Zavoda Ars Vive 8. in 9.9.2023

Foto Luka Kristanc

Deli z ostalimi