Živi zdravo. Potuj trajnostno

Objavljeno dne

Letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM) je pod geslom »Živi zdravo. Potuj trajnostno« potekal od 16. do 22. septembra 2021. V Sloveniji je aktivno sodelovalo rekordnih 84 občin. Zavod Ars Viva je sodeloval z dolenjskimi občinami in Javnim zavodom za turizem in kulturo Kočevje. Sodelovali smo pri izvedbi delavnic v projektu S kolesi od nature do kulture.

Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje kot eden od partnerjev sodeluje pri izvajanju projekta »S kolesom od nature do kulture«, v okviru katerega bo izdelana analiza stanja obstoječih kolesarskih poti na celotnem območju LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in pripravljen nabor kolesarskih poti. Izbrane poti, ki bodo imele največ potenciala za turistični razvoj in vsebinsko nadgradnjo, bodo retrasirane in povezane z lokalnimi ponudniki, določene bodo izhodiščne točke posameznih poti, s čimer bodo smiselno povezane poti znotraj območja LAS PPD. Pripravljen bo digitalni kolesarski turistični vodnik, ki bo zajemal nove inovativne turistične programe za različne ciljne skupine (družinsko kolesarjenje, turistično kolesarjenje, izletniško kolesarjenje, zahtevnejše kolesarjenje, manj zahtevno kolesarjenje), za celotno območja LAS PPD.

Letos slavimo hojo kot najbolj naraven in zdrav način potovanja. Če je le mogoče v naše vsakdanje obveznosti vpletemo hojo. Ob tej priložnosti so občine predstavile dosežke in trajnostne ukrepe na področju mobilnosti, kamor sodijo izboljšanje prometne varnosti, kolesarske infrastrukture, promocija javnega potniškega prometa in pešpoti. V to dogajanje smo vključeni tudi invalidi, saj s svojim načinom hoje še kako zaznamujemo mobilnost po slovenskih krajih. Namen delavnice je bil prikazati možnosti za mobilno komunikacijo invalidov z različnimi potrebami.
Izvedli smo dve delavnici, eno 16.9.2021 v Kočevju v kolesarskem centru v Dolgi vasi. Drugo delavnico pa v Ribnici pred Rokodelskim centrom.

test test test test test test test test

Deli z ostalimi