Zlata paleta 2019 – Razstava

Objavljeno dne

SREBRNA PLAKETA  – PONOVITEV LANSKOLETNEGA USPEHA ZAVODA ARS VIVA V TRBOVLJAH

Zveza likovnih društev Slovenije je 23. novembra 2019 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo projekta »Zlata paleta 2019«. Ob otvoritvi razstave so na razpisane teme – svetlo temno, ljubezen ter zavito-oglato – podelili šest kompletov zlatih, srebrnih in bronastih palet ter 58 certifikatov. V kategoriji društev je Zlato plaketo dobilo Likovno društvo Mengeš, Zavod ARS VIVA je ponovno dobil Srebrno plaketo, Bronasto plaketo pa je dobilo Likovno društvo Lila Litija.

Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je izviralo iz osnovne tehnike in grafike (risba, grafika, akvarel), klasičnega slikarstva, sodobnega slikarstva ter kiparstva in fotografije. Ekipa slikarjev: Paolo Tanze, Bojan Rupnik, Frane Šajn, Boštjan Močnik, Ludvik Šraj, Boris Šter, Ana Šter, Silvana Lautar, Željo Pleše, Benjamin Žnidaršič, Željko Vetelj, Rasso Causevig, Levstik Andrej, Milan Predovič, Nives Pišek, Bojana Benčina, Lidija Vardijan, Borut Kraševec, Gorše Marjeta, Jasna Paternus, Željo Pleše in Mirjana Lilič Južnič, so med 25 slikarskimi društvi zasedli drugo mesto. Milan Predovič je dobil Srebrno paleto za kiparstvo in Bojana Benčina Bronasto plaketo za fotografijo. Certifikate pa so dobil: Željko Vertelj za grafiko, Bojan Rupnik, Bojana Benčina in Željko Pleše za fotografijo, Levstek Andrej in Milan Predovič za kiparstvo.

V avli Delavskega doma Trbovlje je na ogled razstava izbranih del, ki so prispela na natečaj Zlata paleta 2019 in so dobila certifikat. Vsak avtor je v svoji likovni govorici predstavili, kako si predstavlja razpisane teme. Na razstavi si lahko ogledate različne podobe – tako tistih konkretnih, za katere so potrebna posebna znanja, da jih zgradimo in kasneje z veseljem ogledujemo. Pa tudi  tistih, ki so bolj abstraktni, duhovni in predstavljajo nevidno, a zato nič manj trdno povezavo med nami.

Razveselili smo se prav vseh del, poslanih na letošnji izbor osnovnih tehnik in grafike, sodobnega slikarstva, klasičnega slikarstva in kiparstva ter fotografije. Vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo in jim čestitamo. Spodaj pa objavljamo tudi seznam nagrajencev, ki so s svojimi deli najbolj prepričali strokovne komisije.

Ljubitelje likovne umetnosti je nagovorila: predsednica Zveze likovnih društev Klavdija Sitar, kulturni dogodek pa popestrila Saša Korun s petjem slovenskih popevk.

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi